Eugène Gras

SAP Netweaver consultant
SAP ABAP OO, SAP Workflow, SAP Portals, SAP PI/PO, SAP Security & Authorizations

Al 25 jaar werkzaam met SAP

Ik ben er zo een die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Tijdens mijn studie Geneeskunde zat ik op mijn studentenkamertje meer te programmeren dan te leren. Toen ik mijn propedeuse niet haalde en iets anders moest verzinnen, was het maken van software als nieuwe studierichting snel gevonden. ‘Software’ is (bij wijze van spreken) dan ook mijn tweede naam. Ik ben creatief in mijn oplossingen als ik software ontwikkel en vasthoudend als ik problemen moet oplossen. Al zeg ik het zelf. “Het is niet de vraag óf ik bepaalde problemen kan oplossen, het is de vraag hoelang zoiets duurt” is dan ook een van mijn gevleugelde uitspraken. Hoe moeilijker een probleem, hoe liever ik het heb. Het liefst knoop ik SAP- en niet-SAP-systemen aan elkaar. Daarbij ben ik ook bedreven in softwareontwikkeling buiten SAP, in Microsoft-omgevingen.

Ik probeer overigens wel altijd eerst de standaardmogelijkheden binnen SAP te benutten. “Eugène is een SAP-techneut die dermate veel van het systeem weet dat hij op alle niveaus kan meepraten”, heb ik ooit iemand weleens over mij horen zeggen. Jarenlange ervaring binnen vele branches en op menig gebied, samen met mijn fanatieke leerkarakter, maken dat ik al 25 jaar als SAP-consultant binnen groot-, midden- en kleinbedrijf werkzaam ben.

Ben ik overigens niet met software bezig, dan bevind ik mij in de lucht (ik ben in het bezit van een vliegbrevet) of op een hondenschool, mensen leren hoe ze hun hond moeten opvoeden.

De gezondheidszorg, overheid, verzekeringen, pensioenen, chemie, transport, energie, staal, onderwijs en accountancy zijn enkele van de branches waarin ik opdrachten vervuld heb. Deze lijst is echter bij lange na niet volledig.

Branches

Accountancy, automotive, chemie, consultancy, distributie, energie, gezondheidszorg, high tech & elektronica, logistieke services, onderwijs, ontwikkelingshulp, overheid, pensioenen, retail, staal, technische services, transport, uitgeverijen, utilities, verzekeringen
Read More

Soorten ontwikkeling

ALE, autorisaties, batch input map, BSP, business rules framework, data migratie, dialoog applicaties, direct input, enhancements, IDoc, interfaces, LSMW, portals, reports, SAP Web, smartforms/SAPScript, webdynpro,...
Read More
Het is niet de vraag of ik iets kan oplossen, het is de vraag hoelang me dat gaat kosten.
Als een project niet op tijd wordt opgeleverd, zal dat niet aan mij liggen.

Hoezo Irox?

Zo op gezette tijden krijg ik de vraag "Hoe ben je bij de naam Irox gekomen?". Wel, oorspronkelijk ben ik begonnen onder de naam Gras Efficiency. Maar dat vonden veel mensen moeilijk om te schrijven. Moest ik elke keer de naam spellen: "GÉ ER AA ES ÉÉ EF EF IE SÉ IE ÉÉ EN SÉ GRIEKSE EI". Dat werd op gegeven moment een beetje vervelend. Dus ben ik op zoek gegaan naar een andere, kleinere naam. Waarmee, als je 'm moest spellen, een stuk sneller klaar was. Uiteindelijk ben ik op Irox uitgekomen. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik de naam IXOS (het bedrijf dat onder andere Archivelink in SAP heeft ontwikkeld) altijd mooi en krachtig gevonden heb. En Irox zit daar, wat mij betreft, bij in de buurt.

"Bijna niets gaat een kleine zelfstandige te ver om zijn klant te behagen"

Carrière in vogelvlucht

1 januari 1996

Niet meer in loondienst, maar zelfstandig consultant.

1 februari 1995

Als FICO consultant bij de Belastingdienst: mijn eerste SAP opdracht

29 augustus 1994

Mijn eerste kennismaking met SAP via de cursus "CTBFI Finance" bij SAP Nederland

17 februari 1987

Begonnen als junior COBOL programmeur bij, toen nog, DMV Campina in Veghel. Mijn eerste werkdag in de ICT

Quotes

Steve Jobs
Don't let the noise of others' opinions drown out your own inner voice

Steve Jobs

Eckhart Wintzen
◾Veel structuren in het bedrijfsleven zijn, net als het militaire systeem, gebaseerd op dwang en angst. De angst om boven het maaiveld uit te steken of acties om in het gevlei te komen van de baas, zijn daar sterker dan de behoefte om werkelijk iets extra’s voor de klant te doen of om de concurrent te verslaan.

Eckhart Wintzen

Bill Gates
Your most unhappy customers are your greatest source of learning

Bill Gates

Richard Branson
If your dreams don't scare you, they're too small

Richard Branson